İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

2021-05-19

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Döviz kuru ve vergilerden ötürü son zamanlarda telefon alımı gittikçe zorlaştı. Hem taksitlendirme de sorunların yaşanması, senede yüzlerce telefonun satışa sunulması rekabeti hem kızıştırıyor hem de yeni telefonlar el yakan fiyatlarla satışa sunulmasıyla telefon alımı bir hayli zorlaşıyor. Bu nedenle de ikinci el telefonlara kullanıcılar daha çok rağbet gösteriyor. İkinci el telefon alırken nelere dikkat etmeliyiz? Önce telefonun dış görünümü oldukça önemli son yazılımsal ve donanımlarına da dikkat etmeliyiz. İkinci el telefonlarda en çok merak edilen şeylerden biri de garantili olup olmaması, siz ikinci el telefon alırken bunu göz etmeyi sakın unutmayın. Garanti telefon, daha az hasar görmüş ve az kullanılmış telefon olarak geçer ve garanti kapsamındaysa içinizin ferahlamasına neden olur. İkinci el telefon almalı mıyım? Diye düşünüyorsanız muhakkak bu deneyimi yaşamanızda fayda var.

IMEI Numarası Önemli mi?

İkinci el telefon alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bir tanesi de telefonun imei kodunu kontrol etmeniz olacaktır. Telefon çalıntı mı değil mi? Yurt dışından kaçak mı geldi bunu öğrenmeniz için telefon satın alırken imei numarasını kontrol etmenizde fayda var. Telefonun imei numarasını tüm telefonlarda *#06# üzerinden ya da e-devletten ulaşabilir ve öğrenebilirsiniz. Ayrıca satın aldığınız telefonu kutusuyla birlikte almaya önem gösterin. Telefon kutularında imei numaraları yazmaktadır kutudaki imei numarasıyla telefondaki imei numarasını karşılaştırmayı unutmayın!.

Fiziksel, Donanımsal ve Yazılımsal Durumu Kontrol Edilmeli!

Öncelikle ikinci el telefon alırken en çok dikkat edilen husus tabii ki fiziksel görünümdür. Cihaz fazla darbe almış mı, yere düşürülmüş mü, üzerinde çatlaklar ve çizikler var mı, bir tarafında eğrilik yamukluk var mı onlar kontrol edilmeli. Ön kamerası ve arka kamerası muhakkak kontrol edilmeli, çekerken buğulanma var mı netlik var mı düzgün çekim yapıyor mu zoom ayarları bozulmuş mu onları da kontrol etmelisiniz. Telefonun ekranında çatlak var mı, daha önce değişim yapılmış mı tamir görmüş mü bunlara bakmayı ve kontrol etmeyi unutmayın. Ve en önemli sorunlardan biri de bataryalar… Telefon bataryası daha önce değişmiş mi?, Orijinal parça mı yan sanayi mi pil ömrü ne kadar bunları da test edip kontrol sağlayabilirsiniz. Yazılımsal olarak ise telefon güncelleme yapıyor mu yapmıyor mu güncelleme sorun var mı ve cihazda yavaşlık sorunu göze çarpıyor mu bunları da göz ardı etmenden kontrol sağlayabilirsiniz.

İkinci El Telefon Nedir?

Elektro marketler, GSM operatörleri ve ALG Tech üzerinden eskiyi getir, yenisini götür kampanyasından geri alınan sonrasında tüm bakımları ve testleri yapıldıktan sonra satışa sunulan, kozmetiği olarak deformasyonları onan cihazlara ikinci el telefon denir. Telefondaki deformasyonlar giderilir ve satışa sunulur. Sıfır telefondan neredeyse %50 indirime sahip ikinci el telefonlara buradan ulaşabilir ve temin edebilirsiniz.

İkinci El Telefon Alınmalı mı?

Temiz ve herhangi bir sorunu olmayan tüm ikinci el telefonları rahatlıkla satın alabilirsiniz. Peki İkinci el telefon nereden alınır? Sorusunun yanıtı ise çok basit ikinci el telefon tüm telefon modellerini uygun fiyata ve avantajlarla algtech.com.tr’den satın alabilirsiniz. Ayrıca ikinci el telefonlarınızı ALG Tech ile getirebilir uygun fiyata da satabilirsiniz. Eski telefonunuzu ALG Tech'e getirebilir yenisiyle de değiştirebilirsiniz. Tüm cihazların kozmetik bakımı yapılır ve yenilendikten sonra satışa sunulur. Tüm cihazlar kutusunda, garantili ve faturalı bir şekilde satılmaktadır. Aksesuarları da tam olarak gönderilir. Üstelik ücretsiz kargo ile sizlere ulaştırılır.