Yenilenmiş & Sıfırlanmış Telefon nedir?

2021-05-07

Yenilenmiş Telefon Nedir?

Dijital platformlar, elektronik market alanları ve GSM operatörlerinin mağaza stantlarında bulunup satışa sunulan, ürün tanıtımlarında kullanılan, telefonların toplu olarak ihale ile satın alındıktan sonra, tüm bakımları yapılıp, kozmetik olarak sıfır haline getirilmesine ve ilk günkü haline dönmesine yenilenmiş telefon denir. Bu ürünlerin tamamı ile hataları ve sorunları giderilir, üzerinde titizlikle yapılan bir çalışma sonucunda ise sıfır özelliği alır. Kozmetik bir hata taşımaz ve sıfır cihaz olarak satışa sunulur. Ayrıca bu cihazlar satışa sunulmadan önce doğru ve güçlü testlere tabi tutulur. Bu cihazlar test aşamasında sorunsuz olarak çalıştığı gözlemlenirse bakımı tamamlanmış olur. Yenilenmiş telefon modellerinin performansı sıfır telefonlar ile aynı olmakla birlikte daha uygun fiyata satılır, bu nedenle en çok tercih edilen ürünlerdir.

Sıfırlanmış Telefon Nedir?

Son zamanlarda telefon modellerinde bir hayli artış yaşandı. Birçok telefon üreten firma kıyasıya yarış haline girdi. Hepsi satışlarını arttırmak için yeni modeller üretmek zorunda ve bu nedenle bir yıl içerisinde yüzlerce yeni telefon modeli satışa sunulur. Ne kadar yeni telefon o kadar yeni güncelleme demek oluyor ve bazı telefonlar zamanın gerisinde kaldığı için yeniliğe ayak uydurabiliyor. Amerika ve Avrupa'da oldukça yaygın olarak kullanılan Refubished yani Sıfırlanmış Telefon son yıllarda Türkiye'de de popüler olmaya ve bir hayli ilgi görmeye başladı. Akıllarda tabii ki en çok sıfırlanmış telefon nedir? sorusu var. En çok bu sorunun cevabı merak ediliyor. Sıfırlanmış telefon; çeşitli nedenlerden ötürü tamir edilmesi gereken cep telefon modelleri, teşhir telefonlar, bozuk olarak görülen sistem hatalı olanlar, iadesi yapılan cihazlar olarak geçer. Bu telefonlar yeniden bakıma alınır, önce sorunları tespit edilir sonra üzerinde gerekli işlemler yapılır, değişmesi gereken parçalar değişir yazılımsal hatalar düzenlenir ve sıfırlanmış bir şekilde piyasaya sunulur. Sıfır telefonlardan hiçbir farkı yoktur. Bu telefonlar yaklaşık %40 indirimle satılır. Cihazlar temiz ve bakımı yapılarak satışa sunulur. ALG Tech farkı ile ise faturalı ve garantili bir şekilde sizler ulaştırılır ve teslim edilir.

Outlet ve Teşhir Telefon nedir?

Teşhir kelimesinin anlamı Türk Dil Kurumu'nda sergilenen ve gösterilen olarak geçer. Teşhir ürünler genel olarak mağazaya gelen telefon modellerinin ön plana çıkarılarak sergilenmesiyle anlaşılır. Teşhir ürünler rafın en önüne konur, ilgi ve tanıtım için ön plana çıkarılır. Satış öncesi tezgah önünde olduğu için bu ürünler zamanla yıpranır ve zarar görebilir. Çok fazla insan temas ettiği için bir zaman sonra yıpranabilir. Teşhir telefonlar ikinci el olarak sayılmaz çünkü birine ait değildir. Teşhir telefonlar yıpranma durumuna ve o anki satış durumu baz alınarak daha uygun fiyata indirimli bir şekilde satılır. Outlet mağazalarda uygun fiyata satın alabilirsiniz. Teşhir telefon modellerine uygun fiyata algtech.com.tr aracılığıyla sahip olabilirsiniz.