Yenilenmiş telefonun ülke ekonomisine faydası?

2021-09-09

Dünyada hızla gelişen yenilenmiş telefonların kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Türkiye genelinde de rağbet görülmektedir. Çevre kirliliğinin önlenmesi için Yenilenmiş cep telefonlarının kullanımının yaygınlaşması ile ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Tercih edilen yenilenmemiş telefonun eski kasa batarya gibi teknik ekipmanlar geri dönüşüme kazandırılır. Vergisi ödenerek satışı olmuş telefonların yenilenmiş satış tutarından %18 kdv üzerinden vergisi ödenir. Yönetmeliğin çıkmasıyla birlikte eskiden evlerimizde tuttuğumuz cep telefonlarını yenilenmiş telefonun orijinal parçalarla fabrikasyon ayarlarının yapılmasıyla birlikte garanti kapsamında satışı gerçekleşmektedir. Bir gerçek şu ki; gelişen teknoloji dünyasının getirmiş olduğu talep doğrultusunda her yıl milyonlarca telefon çöpe atılmaktadır. Bu israfın önüne geçebilmek için yenilenmiş telefonları kullanıma hazır hale getirilmektedir.

Bu geri dönüşüm buluşunun çok yönlü avantajları söz konusu her gün gelişen teknolojinin çıkarmış olduğu çevre kirliliğini en aza indirgediği aşikar ayrıca ekonomik gerekçeleri de göz önünde bulundurursak eğer çok fayda sağlayacağı görülecek gibi.